Begeleiding in groepsverband

U kunt 1 of meerdere dagen per week terecht op de dagopvang waar dagbesteding wordt aangeboden. U wordt opgehaald van huis en weer thuis gebracht door ons. Dagbesteding biedt u een plezierige invulling van uw dag, bevordert de sociale redzaamheid, biedt verlichting aan de mantelzorg en ondersteunt in het houden van de zelfregie. Het doel is dan ook dat wij het mogelijk willen maken dat u langer zelfstandig blijft wonen. Onze medewerkers en vrijwilligers begeleiden u de gehele dag volgens een gestructureerd programma. Hierbij kunt u denken aan activiteiten zoals bingo, knutselen, schilderen, geheugentraining, lichte gymnastiek, spellen, bloemschikken, uitstapjes enzovoorts. Daarnaast wordt er iedere dag gezorgd voor overheerlijke maaltijden door onze koks en kunt u genieten van koffie, thee en verschillende koude dranken.

Wat is dagbesteding voor ouderen

Dagbesteding helpt u om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. We ondersteunen u bij het behouden van een dagritme. Misschien heeft u behoefte aan meer contact, of wacht u op opname in een verpleeghuis of u heeft geheugenproblemen. Dan is dagbesteding een passende oplossing. U heeft een zinvolle daginvulling en het ontlast de mantelzorger in de thuissituatie.

De activiteiten

U kiest samen met een van onze medewerkers aan welke activiteiten u kunt deelnemen. Bijvoorbeeld creatieve activiteiten, beweging en spel of geheugentraining. Mantelzorgers (familie en verwanten) kunnen ook meedoen aan de activiteiten.

U krijgt bij ons de zorg die u nodig heeft. Als het nodig is overleggen onze medewerkers met de de fysiotherapeut.